Wikipedia:Artikel munggaran Anjeun


Wilujeng sumping di Wikipedia! Ieu pedaran minangka pituduh ngeunaan sababaraha hal anu perlu dipikanyaho saméméh nyieun artikel énsiklopédia munggaran Anjeun. Di dieu bakal dijelaskeun sababaraha aturan nulis artikel, anu diteruskeun ku cara nyieun artikel. Saméméh nyieun artikel munggaran, aya sababaraha tips bisa ngabantu:

  1. Cobaan ngédit artikel anu geus aya pikeun ngabiasakeun nulis jeung maké basa markah anu dipaké di Wikipédia. Pikeun babandingan, baca sababaraha artikel alus, boh nu aya dina artikel petingan atawa di artikel alus.
  2. Paluruh heula di Wikipédia pikeun mastikeun artikel dina subyék anu dimaksud téh bener can aya, tapi ukur béda judul. Lamun kapanggih geus aya, hadéna mah pindahkeun ngaran anu diajukeun ku Anjeun kana artikel anu geus aya éta.
  3. Kumpulkeun réferénsi. Artikel anu teu nyebutkeun sumbér anu bisa dipercaya aya bahan dihapus ku nu séjén.
  4. Ulah nyieun kaca ngeunaan diri Anjeun atawa babaturan Anjeun, iklan, atawa pedaran pribadi.
  5. Ati-ati ngeunaan hal-hal ieu: nyalin, matéri kontrovérsial, artikel anu pondok pisan, jeung artikel tempat lokal.
  6. Ngumpulkeun réferénsi/rujukan sumber anu dipercaya.
  7. Jieun kaca anyar.
  8. Jieun daftar réferénsi anu dipaké.

Neangan artikel anu geus aya

Wikipédia téh geus miboga loba artikel. Saméméh nyieun artikel, pastikeun heula yén éta artikel téh can aya, sabab bisa waé geus aya maké judul anu rada béda; Anjeun bisa neangan di dieu. Lamun artikel anu luyu jeung jejer anu ditujul geus aya, tapi Anjeun ngarasa pamaca kamungkinan bakal néangan éta ku ngaran atawa éjahan séjén, diajar heula mindahkeun judul artikel; mindahkeun kaca anu dibutuhkeun téh mangrupa cara anu hadé pikeun mantuan Wikipédia. Ulah hilap, pariksa catetan panghapusan artikel pikeun nyingkahan nyieun artikel anu geus dihapus.

Lamun geus dipaluruh teu kapanggih, cobaan maluruh artikel-artikel anu tumali jeung jejer artikel Anjeun. Misalna, lamun hayang nulis artikel ngeunaan band, Anjeun bisa néangan éta band jeung nambahkeun informasi ngeunaan jejer Anjeun kana artikel anu leuwih lega.

Other Languages
беларуская (тарашкевіца)‎: Вікіпэдыя:Як стварыць новы артыкул