Wikipedia:Artikel munggaran Anjeun


Wilujeng sumping di Wikipedia! Ieu pedaran minangka pituduh ngeunaan sababaraha hal anu perlu dipikanyaho saméméh nyieun artikel énsiklopédia munggaran Anjeun. Di dieu bakal dijelaskeun sababaraha aturan nulis artikel, anu diteruskeun ku cara nyieun artikel. Saméméh nyieun artikel munggaran, aya sababaraha tips bisa ngabantu:

  1. Cobaan ngédit artikel anu geus aya pikeun ngabiasakeun nulis jeung maké basa markah anu dipaké di Wikipédia. Pikeun babandingan, baca sababaraha artikel alus, boh nu aya dina artikel petingan atawa di artikel alus.
  2. Paluruh heula di Wikipédia pikeun mastikeun artikel dina subyék anu dimaksud téh bener can aya, tapi ukur béda judul. Lamun kapanggih geus aya, hadéna mah pindahkeun ngaran anu diajukeun ku Anjeun kana artikel anu geus aya éta.
  3. Kumpulkeun réferénsi. Artikel anu teu nyebutkeun sumbér anu bisa dipercaya aya bahan dihapus ku nu séjén.
  4. Ulah nyieun kaca ngeunaan diri Anjeun atawa babaturan Anjeun, iklan, atawa pedaran pribadi.
  5. Ati-ati ngeunaan hal-hal ieu: nyalin, matéri kontrovérsial, artikel anu pondok pisan, jeung artikel tempat lokal.
  6. Ngumpulkeun réferénsi/rujukan sumber anu dipercaya.
  7. Jieun kaca anyar.
  8. Jieun daftar réferénsi anu dipaké.
Other Languages
беларуская (тарашкевіца)‎: Вікіпэдыя:Як стварыць новы артыкул