Wewengkon di Jepang

Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
)
Kota (市 shi)
)
)
)
)

Wewengkon di Jepang lain satuan administrasi resmi, tapi sacara tradisional dipaké ngabagi wewengkon Jepang keur sababaraha kaperluan. Upamana, peta jeung teksbook géografi ngabagi Jepang kana 8 wewengkon, laporan cuaca ogé ilaharna dumasar kana wewengkon ogé sababarha bisnis jeung institusi maké ngaran wewengkon keur parusahaana saperti (Kinki Nippon Railway, Chugoku Bank, Tohoku University, jst.).

Map of the regions of Japan. From north to south: Hokkaido (red), Tohoku (green), Kanto (blue), Chūbu (brown), Kansai (sky blue), Chugoku (green-yellow), Shikoku (pink) and Kyushu (yellow).

Sedengkeun Pangadilan Tinggi Jepang sanajan aya dalapan, tapi teu pakait jeung wewengkon ieu.

Ti kaler ka kidul, wewengkon tradisional nyaéta:

Sababaraha di antara diwangun ku préféktur, iwal ti wewengkon Hokkaido, nu ngan ngawengku Hokkaido.

  • tempo oge

Tempo oge

Other Languages
беларуская: Рэгіёны Японіі
Esperanto: Japanaj regionoj
עברית: חבלי יפן
hrvatski: Japanske regije
Bahasa Indonesia: Daftar daerah di Jepang
日本語: 日本の地域
한국어: 일본의 지방
Nederlands: Regio's van Japan
norsk nynorsk: Japanske regionar
srpskohrvatski / српскохрватски: Regije Japana
Simple English: List of regions of Japan
slovenčina: Región (Japonsko)
українська: Регіони Японії