Perserikatan Bangsa-Bangsa

Perserikatan Bangsa-Bangsa
United Nations
الأمم المتحدة
联合国
Organisation des Nations unies
Организация Объединённых Наций
Organización de las Naciones Unidas
Bandéra Perserikatan Bangsa-Bangsa Emblem Perserikatan Bangsa-Bangsa
Location of Perserikatan Bangsa-Bangsa
Peta nu nembongkeun daptar anggota Perserikatan Bangsa-Bangsa
Peta ieu teu ngawakilan sawangan PBB atawa anggota-anggotana ngeunaan status hukum hiji nagara ogé teu ngagambarkeun sacara akurat pamaréntahan anu boga wawakil di PBB.
Markas GedéWewengkon International di New York City
Bahasa resmi Arab, Inggris, Tionghoa, Perancis, Rusia, Spanyol.
Kaanggotaan 193 anggota
Pupuhu
 -  Sékrétaris Jénderal Flag of South Korea.svg Ban Ki-moon
 -  Députi Sékrétaris Jénderal Flag of Sweden.svg Jan Eliasson
 -  Présidén Majelis Umum Flag of Serbia.svg Vuk Jeremić
 -  Présidén Déwan Keamanan Flag of Germany.svg Peter Wittig
Ngadeg
 -  Penandatanganan Piagam PBB 26 Juni 1945 
 -  Penerapan Piagam 24 Oktober 1945 
Ramatloka
UN.org

Perserikatan Bangsa-Bangsa atawa disingget PBB (basa Inggris: United Nations atawa PBB) nyaéta organisasi tingkat internasional anu anggotana ampir sakabéh nagara di sakuliah dunya.[1] Organisasi ieu dijieun pikeun méré fasilitas dina hukum internasional, kaamanan internasional, kamekaran ékonomi, payung sosial, hak asasi jeung katingtriman dunya.[1]

Perserikatan Bangsa-bangsa diadegkeun di San Fransisco tanggal 24 Oktober 1945 sanggeus Konferénsi Dumbarton Oaks di Washington DC nepi ka Juni 2006 geus 192 disebutkeun resmi asup ka organisasi ieu.[1]

Other Languages
Afrikaans: Verenigde Nasies
Alemannisch: Vereinte Nationen
অসমীয়া: ৰাষ্ট্ৰসংঘ
Boarisch: UNO
Bikol Central: Nagkakasararong Nacion
беларуская (тарашкевіца)‎: Арганізацыя Аб’яднаных Нацыяў
বাংলা: জাতিসংঘ
বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী: জাতিসংঘ
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Lièng-hăk-guók
dolnoserbski: Zjadnośone narody
estremeñu: Nacionis Unías
Nordfriisk: Feriand Natjuunen
贛語: 聯合國
Avañe'ẽ: Tetãnguéra Joaju
गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni: संयुक्त राश्ट्रसंघटना
客家語/Hak-kâ-ngî: Lièn-ha̍p-koet
Fiji Hindi: United Nations
hornjoserbsce: Zjednoćene narody
Kreyòl ayisyen: ONI
Bahasa Indonesia: Perserikatan Bangsa-Bangsa
日本語: 国際連合
la .lojban.: gunma natmi
Kabɩyɛ: ONU ŋgbɛyɛ
kalaallisut: FN
한국어: 유엔
kernowek: Kenedhlow Unys
Lëtzebuergesch: Vereent Natiounen
Lingua Franca Nova: Nasiones Unida
Baso Minangkabau: Pasarikatan Banso-Banso
македонски: Обединети нации
မြန်မာဘာသာ: ကုလသမဂ္ဂ
Plattdüütsch: Vereente Natschonen
Nederlands: Verenigde Naties
norsk nynorsk: Dei sameinte nasjonane
Papiamentu: Nashonan Uni
پنجابی: اقوام متحدہ
armãneashti: Natsiile Unite
ᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤ: ᱡᱟᱹᱛᱤ ᱜᱟᱫᱮᱞ
sardu: ONU
sicilianu: Nazzioni Uniti
davvisámegiella: Ovttastuvvan našuvnnat
srpskohrvatski / српскохрватски: Ujedinjene nacije
Simple English: United Nations
Gagana Samoa: Malo Aufaatasi
Soomaaliga: Qaramada Midoobay
Seeltersk: Fereende Natione
Kiswahili: Umoja wa Mataifa
oʻzbekcha/ўзбекча: Birlashgan millatlar tashkiloti
vèneto: ONU
Tiếng Việt: Liên Hiệp Quốc
吴语: 联合国
Vahcuengh: Lenzhozgoz
中文: 联合国
文言: 聯合國
Bân-lâm-gú: Liân-ha̍p-kok
粵語: 聯合國