Perang Dunya II
English: World War II

Perang Dunya II
Infobox collage for WWII.PNG
Gambar-gambar Perang Dunya II
Tanggal1 Séptémber 19392 Séptémber 1945
LokasiÉropa, Pasifik, Asia Tenggara, Wétan Tengah, Méditérania, jeung Afrika.
Casus belliJérman narajang Polandia (Éropa) , Panarajangan Pearl Harbour (Asia & Pasifik
HasilMeunangna sakutu, munculna Amérika Sarikat jeung Uni Soviét salaku nagara adidaya, kabentukna blok-blok nu ngarah ka Perang Tiis, merdikana nagara-nagara jajahan Éropa.
Nu perang
Sakutu:
Bandéra Britania Raya Britania Raya
Bandéra Uni Soviét Uni Soviét (1941-1945)
Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat (1941-1945)
Taiwan Républik Cina
Poros (Axis):
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Nazi Jérman
Bandéra Slovakia Slovakia
Bandéra Uni Soviét Uni Soviét (1939-1941)
Bandéra Italia Italia (19401943)
Bandéra Jepang Jepang
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Hungaria (1940-1944)
Bandéra Romania Romania (19411944)
Bandéra Finlandia Finlandia (19411944)
Flag of Iraq (1924–1959).svg Irak
Bandéra Thailand Thailand (19411945)
Komandan
Flag of the United Kingdom.svg Winston Churchill
Flag of the Soviet Union.svg Joseph Stalin
Flag of the United States (1912-1959).svg Franklin Roosevelt
Taiwan Chiang Kai-Shek
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Adolf Hitler
Flag of Italy (1861–1946).svg Benito Mussolini
Flag of Japan.svg Hideki Tojo
Korban
Militér pupus:
17.000.000
Sipil pupus:
33.000.000
Total pupus:
50.000.000
Militér pupus:
8.000.000
Sipil pupus:
4.000.000
Total pupus:
12.000.000
Bom atom, Fat Man, ngakibatikeun haseup jamur di luhureun kota Nagasaki, Jepang.
Crusader tank Britania ngaliwatan Panzer IV Jérman nu kaduruk di tengah sagara keusik

Perang Dunya II, atanapi Perang Dunya Kadua (biasa disingket PD II) nyaéta konflik militér sadunya nu lumangsung dina 1 Séptémber 1939 nepi ka 2 Séptémber 1945 nu mimilukeun loba nagara di dunya, kaasup kakiatan-kakiatan gedé anu kabagi kana dua aliansi militér nu lalawanan: Sakutu jeung Poros. Sacara umum, bisa disebut yén perang ieu dimimitian nalika Jérman nginvasi Polandia dina 1 Séptémber 1939, sarta réngsé dina 14 Agustus 1945, nalika Jepang nyerah ka tentara Amérika Sarikat. Resmina, PD II réngsé nalika Jepang nandatanganan dokumén Japanese Instrument of Surrender di kapal USS Missouri dina 2 Séptémber 1945, 6 taun sanggeus awal perang.

Ilikan ogé

  • Perang Dunya
  • Perang Dunya I
  • Perang Dunya III
  • Perang Tiis
  • Garis Curzon
  • Garis Maginot
  • Wates Oder-Neisse
  • Nagara nu milu dina Perang Dunya II
  • Kakiatan Poros
  • Pihak Sakutu di Perang Dunya II
  • Operasi-operasi dina Perang Dunya II
  • Perang Pasifik
  • Perang Sino-Jepang (1937-1945)
  • Invasi Normandia
  • Operasi Barbarossa
  • Patempuran Stalingrad
Other Languages
Alemannisch: Zweiter Weltkrieg
žemaitėška: Ontra svieta vaina
беларуская (тарашкевіца)‎: Другая сусьветная вайна
Bislama: Wol Wo Tu
brezhoneg: Eil Brezel-bed
Chavacano de Zamboanga: Segunda Guerra Mundial
qırımtatarca: Ekinci Cian cenki
dolnoserbski: Druga swětowa wójna
emiliàn e rumagnòl: Secånda guèra mundièl
English: World War II
Esperanto: Dua mondmilito
estremeñu: II Guerra Mundial
Nordfriisk: Naist Wäältkrich
kriyòl gwiyannen: Ségonn Lagèr mondyal
Gàidhlig: An Dàrna Cogadh
客家語/Hak-kâ-ngî: Thi-ngi-chhṳ Sṳ-kie Thai-chan
Fiji Hindi: World War II
hornjoserbsce: Druha swětowa wójna
Kreyòl ayisyen: Dezyèm Gè mondyal
Bahasa Indonesia: Perang Dunia II
Patois: Wol Waar II
къарачай-малкъар: Экинчи дуния къазауат
Ripoarisch: Zweide Weltkresch
Lëtzebuergesch: Zweete Weltkrich
Lingua Franca Nova: Gera Mundal Du
لۊری شومالی: جٱنڳ جهونی دۏئم
Basa Banyumasan: Perang Donya II
Minangkabau: Parang Dunia II
Bahasa Melayu: Perang Dunia Kedua
မြန်မာဘာသာ: ဒုတိယ ကမ္ဘာစစ်
مازِرونی: جهونی جنگ دوم
Dorerin Naoero: Eaket Eb II
Plattdüütsch: Tweete Weltkrieg
Nedersaksies: Tweede Wereldoorlog
नेपाल भाषा: तःहताः २
norsk nynorsk: Andre verdskrigen
Norfuk / Pitkern: Werl War II
davvisámegiella: Nubbi máilmmisoahti
srpskohrvatski / српскохрватски: Drugi svjetski rat
Simple English: World War II
slovenščina: Druga svetovna vojna
српски / srpski: Други светски рат
Türkmençe: İkinji Jahan Urşy
ئۇيغۇرچە / Uyghurche: ئىككىنچى دۇنيا ئۇرۇشى
oʻzbekcha/ўзбекча: Ikkinchi jahon urushi
vepsän kel’: Toine mail'man soda
Volapük: Volakrig telid