Manga

Manga (漫画?) nyaéta kecap Basa Jepang keur komik jeung citakan kartun. Di Jepang, ilahar keur rujukan komik Basa Jepang. Manga diwangun ku campuran ukiyo-e jeung gaya gambar asing, sarta mimiti tumuwuh sanggeus Perang Dunya Kadua. Ilahar hideung bodas, iwal ti kaca judul jeung sababaraha kaca mimiti; di sababaraha Animanga sakabéh kacana berwarna.

Edisi Inggris mimiti InuYasha Vol. 1 novel grafis

Manga nu populer sok dirobah kana anime (Basa Jepang keur animasi) lamun pasar miresep keur dijieun. (Manga kadangkala disebut ogé "anime" sanajan lain animasi.) Adaptasi carita remen nuturkeun kahayang pasar. Sanajan teu ilahar, anime asli dirobah kana manga (saperti Neon Genesis Evangelion jeung Cowboy Bebop).

  • asli

Asli

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: History of manga.

Sacara literatur, manga hartina "gambar acak (atawa whimsical)". Kecap ieu mimiti ilahar dipaké dina ahir abad ka-18—dina sababaraha citakan saperti Suzuki Kankei "Mankaku zuihitsu" (1771) jeung Santo Kyoden carita nu aya gambarna "Shiji no yukikai" (1798)—sarta dina awal abad ka-19 saperti citakan Aikawa Minwa "Manga hyakujo" (1814) tur Hokusai manga nu diasupkeun tina buku sketsa artis ukiyo-e Hokusai. Sanajan kitu, gi-ga (haritna "gambar lucu", utamana [1]) digambar dina abad ka-12 ku sababaraha pelukis nembongkeun kualitas tur caria manga nu sederhana, dina garis-garis artistik.

Nulis.jpg



Other Languages
Afrikaans: Manga
Alemannisch: Manga
አማርኛ: ማንጋ
aragonés: Manga
العربية: مانغا
مصرى: مانجا
asturianu: Manga
azərbaycanca: Manqa
беларуская: Манга (мастацтва)
беларуская (тарашкевіца)‎: Манга
български: Манга
Bahasa Banjar: Manga
বাংলা: মাঙ্গা
བོད་ཡིག: མན་གྷ།
বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী: মাঙ্গা
bosanski: Manga
català: Manga
čeština: Manga
Cymraeg: Manga
dansk: Manga
Deutsch: Manga
Ελληνικά: Manga
English: Manga
Esperanto: Mangao
español: Manga
eesti: Manga
euskara: Manga
فارسی: مانگا
suomi: Manga
français: Manga
Gaeilge: Manga
贛語: 漫畫
galego: Manga
Gaelg: Manga
עברית: מאנגה
हिन्दी: मांगा
hrvatski: Manga
magyar: Manga
հայերեն: Մանգա
Bahasa Indonesia: Manga
íslenska: Manga
italiano: Manga
日本語: 日本の漫画
Basa Jawa: Manga
ქართული: მანგა
қазақша: Манга
ಕನ್ನಡ: ಮಂಗಾ
한국어: 일본 만화
kurdî: Manga
Latina: Manga
Lëtzebuergesch: Manga
lumbaart: Manga
lietuvių: Manga
latviešu: Manga
македонски: Манга
മലയാളം: മംഗ (കോമിക്)
монгол: Манга
Bahasa Melayu: Manga
Nāhuatl: Manga
Napulitano: Manga
Nederlands: Manga (strip)
norsk: Manga
ଓଡ଼ିଆ: ମାଂଗା
ਪੰਜਾਬੀ: ਮਾਂਗਾ
polski: Manga
português: Mangá
Runa Simi: Manga
română: Manga
русский: Манга
sardu: Manga
Scots: Manga
davvisámegiella: Manga
srpskohrvatski / српскохрватски: Manga
Simple English: Manga
slovenčina: Manga
slovenščina: Manga
shqip: Manga
српски / srpski: Manga
svenska: Manga
Kiswahili: Manga
ślůnski: Manga
தமிழ்: மங்கா
ไทย: มังงะ
Tagalog: Manga
українська: Манґа
اردو: مانگا
oʻzbekcha/ўзбекча: Manga
Tiếng Việt: Manga
Winaray: Manga
吴语: 日本漫画
Yorùbá: Mángà
中文: 日本漫画
Bân-lâm-gú: Ji̍t-pún bàng-gah
粵語: 日本漫畫