Морски лав

Морски лавови на обали у Монтереју, Калифорнија

Морски лавови су морски сисари карактеристични по ушним шкољкама, дугим перајима, краткој длаци и способности ходања. Заједно са фокама крзнашицама чине породицу Otariidae, ушатих фоки. Насељавају пространства од субарктичких до тропских вода, изузев сјевера Атлантског океана.[1] Просјечни животни вијек морских лавова креће се између 20 и 30 година. Калифорнијски морски лав у просјеку има масу од око 300 килограма и дужину од 2,4 метара. Највећи морски лав је Штелеров морски лав који тежи око 1000 килограма, а дуг је 3 метра.

други језици
العربية: أسد البحر
azərbaycanca: Dəniz şirləri
Bahasa Indonesia: Singa laut
български: Морски лъвове
Bân-lâm-gú: Hái-sai
bosanski: Morski lav
brezhoneg: Morleon
català: Lleó marí
English: Sea lion
español: Otariinae
Esperanto: Marleono
euskara: Itsas lehoi
français: Otariinae
Gaeilge: Rón mór
עברית: אריות ים
hrvatski: Morski lavovi
հայերեն: Ծովառյուծներ
Ido: Otario
interlingua: Otariinae
italiano: Otariinae
日本語: アシカ
ქართული: ზღვის ლომი
latviešu: Jūras lauva
lietuvių: Jūrų liūtai
မြန်မာဘာသာ: ပင်လယ်ဖျံ
Nāhuatl: Amiztli
Nederlands: Zeeleeuwen
norsk nynorsk: Sjøløver
oʻzbekcha/ўзбекча: Dengiz arslonlari
português: Leão-marinho
русский: Морские львы
Simple English: Sea lion
slovenščina: Morski levi
srpskohrvatski / српскохрватски: Morski lav
Tagalog: Leon-dagat
Tiếng Việt: Sư tử biển
українська: Морські леви
吴语: 海狮
中文: 海獅
粵語: 海獅