Дана Интернашонал

Дана Интернашонал
Dana International 01.jpg
Дана 2007.
Основне информације
Пуно имеШерон Кохен
Датум рођења(1972-02-02)2. фебруар 1972.(46 год.)
Место рођењаТел Авив
 Израел
Активни период1992—данас
Издавачка кућаХед арзи
Веб-сајтwww.danainternational.co.il

Шарон Кохен (хебр. שרון כהן), позната под псеудонимом Дана Интернашонал (енгл. Dana International[1]; хебр. דנה אינטרנשיונל), родила се 2. фебруара 1972. у јеврејској породици, као мушкарац Јарон Кохен (хебр. ירון כהן). Она је једна од најпознатијих транссексуалних јавних личности на свету. Њен најпознатији успех је победа на Песми Евровизије 1998. Дана је представљала своју родну земљу, Израел, и на Евросонгу 2011. у Диселдорфу.

Дискографија

  • Danna International (1993), ИМП денс
  • Umpatampa (1994), ИМП денс
  • E.P.Tampa (1995), ИМП денс
  • Maganuna (1996), Хеликон/Биг фут
  • Diva - The Hits (1998), ИМП денс
  • Dana International The Album (1998), Хеликон/Биг фут/Полиграм
  • Free (1999), (European edition), ЦНР мјузик
  • Free (2000), (Israeli edition), НМЦ
  • Free (2000), (Japanese edition), НКЦА
  • Yoter Ve Yoter (2001), НМЦ
  • HaHalom HaEfshari (2002), ИМП денс
  • The CDs Collection (2003), ИМП денс
  • Hakol Ze Letova (2007), Хед арзи
  • Ding Dong (2011), Хед арзи
  • TBA (2017)
други језици
azərbaycanca: Dana International
Bahasa Indonesia: Dana International
Nederlands: Dana International
norsk nynorsk: Dana International
português: Dana International
Simple English: Dana International
slovenščina: Dana International
Tiếng Việt: Dana International
українська: Дана Інтернешнел
中文: 达娜国际