Дана Интернашонал

Дана Интернашонал
Dana International 01.jpg
Дана 2007.
Основне информације
Пуно име Шерон Кохен
Датум рођења (1972-02-02) 2. фебруар 1972.(45 год.)
Место рођења Тел Авив
  Израел
Активни период 1992—данас
Издавачка кућа Хед арзи
Веб-сајт www.danainternational.co.il

Шарон Кохен ( хебр. שרון כהן), позната под псеудонимом Дана Интернашонал ( енгл. Dana International [1]; хебр. דנה אינטרנשיונל), родила се 2. фебруара 1972. у јеврејској породици, као мушкарац Јарон Кохен ( хебр. ירון כהן). Она је једна од најпознатијих транссексуалних јавних личности на свету. Њен најпознатији успех је победа на Песми Евровизије 1998. Дана је представљала своју родну земљу, Израел, и на Евросонгу 2011. у Диселдорфу.

Дискографија

  • Danna International (1993), ИМП денс
  • Umpatampa (1994), ИМП денс
  • E.P.Tampa (1995), ИМП денс
  • Maganuna (1996), Хеликон/Биг фут
  • Diva - The Hits (1998), ИМП денс
  • Dana International The Album (1998), Хеликон/Биг фут/Полиграм
  • Free (1999), (European edition), ЦНР мјузик
  • Free (2000), (Israeli edition), НМЦ
  • Free (2000), (Japanese edition), НКЦА
  • Yoter Ve Yoter (2001), НМЦ
  • HaHalom HaEfshari (2002), ИМП денс
  • The CDs Collection (2003), ИМП денс
  • Hakol Ze Letova (2007), Хед арзи
  • Ding Dong (2011), Хед арзи
  • TBA (2017)
други језици
azərbaycanca: Dana International
Bahasa Indonesia: Dana International
Nederlands: Dana International
norsk nynorsk: Dana International
português: Dana International
Simple English: Dana International
slovenščina: Dana International
Tiếng Việt: Dana International
українська: Дана Інтернешнел
中文: 达娜国际