Wikipedia:Vërtetueshmëria

Green check.svg

Kjo faqe dokumenton një politikë të Wikipedias në shqip.
Është një standard përgjithësisht i pranuar që anëtarët duhet të ndjekin, megjithatë duhet të trajtohet me kuptim të përbashkët, dhe përjashtime të rralla mund të zbatohen. Ndryshimet e bëra këtu duhet të përfaqësojnë marrëveshjen. Kur jeni në dyshim, diskutoni së pari në faqen e diskutimit.
+]
WP:V
WP:VËR


Në Wikipedia, vërtetueshmëria do të thotë se secili që përdorë enciklopedinë mund të kontrollojë nëse informacioni vjen nga burim i besueshëm. Wikipedia nuk publikon hulumtime vetiake. Përmbajtja e saj është e vendosur nga informatave të publikuara më parë dhe jo bindjet apo përvojat e redaktorëve të saj. Edhe në qoftë se ju jeni i sigurt në diçka që është e vërtetë, ajo duhet të jetë e vërtetueshme para se ju ta shtoni atë [1]. Kur burimet e besueshme janë në kundërshtim me njëra-tjetrën,paraqit atë që burimet e ndryshme thonë, jepni secilës anë peshën e saj të duhur, dhe mbani pikëpamje asnjanëse.

Other Languages
беларуская (тарашкевіца)‎: Вікіпэдыя:Магчымасьць праверкі
Bahasa Indonesia: Wikipedia:Pemastian
Baso Minangkabau: Wikipedia:Pamastian
Bahasa Melayu: Wikipedia:Pengesahan
srpskohrvatski / српскохрватски: Wikipedia:Proverljivost
Simple English: Wikipedia:Verifiability