Sean Penn

Sean Penn
Sean Penn, 2006.jpg
Celé menoSean Justin Penn
Narodenie17. august 1960 (58 rokov)
USA Santa Monica, Kalifornia
Povolanieherec
Roky pôsobenia1974 – súčasnosť
ManželkaMadonna (1985 – 1989)
Robin Wright Penn (1996)
Cena Akadémie
Najlepší herec v hlavnej úlohe
2003 – Tajomná rieka
2008 – Milk
Zlatý glóbus
Najlepší herec
2004 – Tajomná rieka

Sean Penn (* 17. august 1960, Santa Monica, ako Sean Justin Penn) je americký herec, režisér a dvojnásobný držiteľ Oscara za filmy Tajomná rieka a Milk.

Filmografia

  • 2011 – This Must Be The Place
  • 2008 – Milk
  • 2006 – All the King's Men
  • 2005 – The Interpreter (Tlmočníčka)
  • 2004 – The Assassination of Richard Nixon
  • 2003 – 21 Grams (21 gramov)
  • 2003 – Mystic River (Tajomná rieka)
  • 2003 – It's All About Love
  • 2001 – I Am Sam (Ja som Sam)
  • 2001 – Friends (2 epizódy)
  • 2000 – The Beaver Trilogy
  • 2000 – The Weight of Water
  • 2000 – Before Night Falls
  • 2000 – Up at the Villa
  • 1999 – Sweet and Lowdown
  • 1998 – The Thin Red Line (Tenká červená línia)
  • 1998 – Hurlyburly
  • 1997 – Hugo Pool
  • 1997 – The Game (Hra)
  • 1997 – U Turn (Ešte sa môžeš vrátiť)
  • 1997 – She's So Lovely
  • 1997 – Loved
  • 1995 – Dead Man Walking (Mŕtvy muž prichádza)
  • 1993 – Carlito's Way
  • 1992 – Cruise Control
  • 1990 – State of Grace
  • 1989 – We're No Angels
  • 1989 – Casualties of War
  • 1988 – Judgment in Berlin
  • 1988 – Colors
  • 1988 – Cool Blue
  • 1986 – Shanghai Surprise
  • 1986 – At Close Range
  • 1985 – The Falcon and the Snowman
  • 1984 – Racing with the Moon
  • 1984 – Crackers
  • 1983 – Bad Boys
  • 1983 – Summerspell
  • 1982 – Fast Times at Ridgemont High
  • 1981 – Taps
  • 1981 – The Killing of Randy Webster
  • 1981 – Hellinger's Law
  • 1979 – Barnaby Jones (v epizóde 'School of Terror ')
  • 1974 – Little House on the Prairie (v epizóde 'The Voice of Tinker Jones')
Iné jazyky
Acèh: Sean Penn
Afrikaans: Sean Penn
aragonés: Sean Penn
العربية: شون بن
مصرى: شون بن
asturianu: Sean Penn
azərbaycanca: Şon Penn
تۆرکجه: شان پن
Boarisch: Penn Sean
беларуская: Шон Пен
български: Шон Пен
বাংলা: শন পেন
bosanski: Sean Penn
català: Sean Penn
کوردی: شۆن پێن
corsu: Sean Penn
čeština: Sean Penn
Cymraeg: Sean Penn
dansk: Sean Penn
Deutsch: Sean Penn
Ελληνικά: Σον Πεν
emiliàn e rumagnòl: Sean Penn
English: Sean Penn
español: Sean Penn
eesti: Sean Penn
euskara: Sean Penn
فارسی: شان پن
suomi: Sean Penn
français: Sean Penn
Gaeilge: Sean Penn
galego: Sean Penn
Gaelg: Sean Penn
עברית: שון פן
hrvatski: Sean Penn
magyar: Sean Penn
հայերեն: Շոն Փեն
Bahasa Indonesia: Sean Penn
Ilokano: Sean Penn
italiano: Sean Penn
ქართული: შონ პენი
한국어: 숀 펜
kernowek: Sean Penn
Latina: Ioannes Penn
lietuvių: Sean Penn
latviešu: Šons Penns
Malagasy: Sean Penn
македонски: Шон Пен
മലയാളം: ഷോൺ പെൻ
монгол: Шон Пенн
Bahasa Melayu: Sean Penn
Nederlands: Sean Penn
norsk: Sean Penn
polski: Sean Penn
português: Sean Penn
română: Sean Penn
русский: Пенн, Шон
Scots: Sean Penn
srpskohrvatski / српскохрватски: Sean Penn
Simple English: Sean Penn
slovenščina: Sean Penn
српски / srpski: Шон Пен
svenska: Sean Penn
Tagalog: Sean Penn
Türkçe: Sean Penn
українська: Шон Пенн
Tiếng Việt: Sean Penn
Volapük: Sean Penn
Winaray: Sean Penn
吴语: 辛·沛恩
მარგალური: შონ პენი
Yorùbá: Sean Penn
中文: 西恩·潘
粵語: 辛潘