Tricky

Tricky
Tricky @ INmusic festival.jpg
Tricky
Date personale
Nume la naștereAdrian Thaws
Născut27 January 1968, Flag of the United Kingdom.svg Knowle West, Bristol, England
Bristol, Regatul Unit Modificați la Wikidata
Căsătorit cuCarmen Ejogo[*] () Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of the United Kingdom.svg Regatul Unit Modificați la Wikidata
Ocupațiemuzician
Activitate
Gen muzicalTrip hop, Alternativ
Instrument(e)Voce, Clape, Muzicuță
Case de discuriDomino Recording Company[*]
Island Records
Epitaph Records  Modificați la Wikidata
Interpretare cuThe Wild Bunch, Instagram

Tricky este un muzician și actor englez. Muzica sa este o îmbinare de rock, hip-hop și pop. Albumul său de debut Maxinquaye a fost nominalizat la Mercury Prize și a fost votat albumul anului de revista New Musical Express.

Discografie

  • Maxinquaye (1995)
  • Nearly God (1996)
  • Pre-Millennium Tension (1996)
  • Angels with Dirty Faces (1998)
  • Juxtapose (1999)
  • Blowback (2001)
  • Vulnerable (2003)
  • Knowle West Boy (2008)
Alte limbi
български: Трики
čeština: Tricky
dansk: Tricky
Deutsch: Tricky
Esperanto: Tricky
español: Tricky
suomi: Tricky
français: Tricky
עברית: טריקי
magyar: Tricky
italiano: Tricky
日本語: トリッキー
한국어: 트리키
lietuvių: Tricky
Nederlands: Tricky
norsk: Tricky
polski: Tricky
português: Tricky
русский: Tricky
Simple English: Tricky
svenska: Tricky
Türkçe: Tricky