Giulietta Masina

Giulietta Masina
Giulietta Masina (1966).jpg
Date personale
Născută Modificați la Wikidata
San Giorgio di Piano, Italia Modificați la Wikidata
Decedată (73 de ani)[1][2] Modificați la Wikidata
Roma, Italia[3] Modificați la Wikidata
Căsătorită cuFederico Fellini () Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Italy.svg Italia Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță
actriță de teatru[*]
actriță de film[*] Modificați la Wikidata
Alma materUniversitatea Sapienza din Roma
Alte premii
Cannes Film Festival Award for Best Actress[*] (1957) pentru Nights of Cabiria[*] Modificați la Wikidata
Semnătură
Signature Giulietta Masina.png
Prezență online

Giulietta Masina (n. 22 februarie 1921 - d. 23 martie 1994) a fost o actriță italiană de teatru și film, soția celebrului regizor Federico Fellini. Pentru rolul din Nopțile Cabirieia fost distinsă la festivalul de la Cannes (1957) cu premiul pentru Cea mai bună actriță și a fost nominalizată în 1959 la Premiul BAFTA.

Filmografie

  • Paisà (1946) -
  • Senza pietà (1948) - Marcella
  • Persiane chiuse (1950) - Pippo
  • Luci del varietà (1950) - Melina Amour
  • Sette ore di guai (1951) - fiica lui Romolini
  • Cameriera bella presenza offresi... (1951) - Ermelinda
  • Wanda la peccatrice (1952) - Nadina
  • Lo sceicco bianco (1952) - Cabiria, prostituata
  • Europa '51 (1952) - Passerotto
  • Ai margini della metropoli (1953) - Gina Ilari
  • La Strada (1954) - Gelsomina
  • Donne proibite (1954) - Rosita
  • Il bidone (1955) - Iris
  • Le notti di Cabiria (1957) - Cabiria Ceccarelli
  • Fortunella (1958) - Nanda Diotallevi, aka ''Fortunella''
  • Nella città l'inferno (1959) - Lina
  • La grande vie (1960) - Doris Putzke
  • Giulietta degli spiriti (1965) - Giulietta Boldrini
  • The Madwoman of Chaillot (1969) - Gabrielle
  • Perinbaba (1985) -
  • Ginger e Fred (1986) - Amelia Bonetti (Ginger)
  • Aujourd'hui peut-être (1991) - Bertille
Alte limbi
azərbaycanca: Cülyetta Mazina
беларуская: Джульета Мазіна
български: Джулиета Мазина
čeština: Giulietta Masina
Esperanto: Giulietta Masina
français: Giulietta Masina
Bahasa Indonesia: Giulietta Masina
Latina: Iulia Masina
Lëtzebuergesch: Giulietta Masina
नेपाल भाषा: मसिना
Nederlands: Giulietta Masina
português: Giulietta Masina
srpskohrvatski / српскохрватски: Giulietta Masina
Simple English: Giulietta Masina
slovenčina: Giulietta Masina
українська: Джульєтта Мазіна
Tiếng Việt: Giulietta Masina