Fregneand

Fregneand
Fregneand (hann)
Fregneand (hann)
Vitenskapelig(e)
navn
:
Stictonetta naevosa
Gould, 1841
Anas naevosa,
Stictonettinae
Norsk(e) navn:fregneand
Biologisk klassifikasjon:
Rike:Dyreriket
Rekke:Ryggstrengdyr
Klasse:Fugler
Orden:Andefugler
Familie:Andefamilien
Underfamilie:Svaner og gjess
Tribus:Stictonettini
Slekt:Stictonetta
IUCNs rødliste:
livskraftig
Habitat:akvatisk, våtmarksområder
Utbredelse:Australia

Fregneand (Stictonetta naevosa) er en særpreget, monotypisk art i gruppen av svaner og gjess (Anserinae), som altså på tross av det norske artsnavnet ikke tilhører gruppen av ender (Anatinae). Arten er endemisk for Australia og de største bestandene finnes hovedsakelig i sørvest og sørøst. På IUCNs rødliste regnes den som livskraftig og stabil.[1]

Andre språk
svenska: Vattrad and
azərbaycanca: Çil-çil ördək
български: Пъстра патица
català: Ànec pigat
Cymraeg: Hwyaden frech
Deutsch: Affenente
English: Freckled duck
Esperanto: Lentuganaso
ქართული: ჭრელი იხვი
Nederlands: Stippeleend
日本語: ゴマフガモ
Plattdüütsch: Stippelaant
polski: Pstrokaczka
српски / srpski: Пегава патка
srpskohrvatski / српскохрватски: Stictonetta naevosa
suomi: Tuhkasorsa
Tiếng Việt: Stictonetta naevosa