Водечки сингл

Водечки сингл обично се нарекува првиот сингл издаден од музичар или бенд од некој одреден албум. Понекогаш водечкиот сингл не е првиот сингл, кој може да биде радио промоција која завршува како дел од EPK.

Other Languages
English: Lead single
한국어: 리드 싱글
Simple English: Lead single
svenska: Huvudsingel