Википедија:Патролирани страници

Кратенки:
ВП:ПСТР

Патролирани страници е додаток на Википедија воведен во ноември 2007 година и означува дека некоја страница е проверена и разгледана од надлежни корисници. Овие нови страници се покажуваат во жолт квадрат. Страници можат да бидат патролирани од бирократи, администратори и автопатролери.

Other Languages
français: Aide:Patrouille
oʻzbekcha/ўзбекча: Vikipediya:Yangi sahifalarni tekshirish
Simple English: Wikipedia:Patrollers
srpskohrvatski / српскохрватски: Wikipedia:Patrola