Giulietta Masina

Giulietta Masina
Giulietta Masina (1966).jpg
Gebuer22. Februar 1921
Gestuerwen23. Mäerz 1994
Roum
DoudesursaachLongekriibs
NationalitéitItalien
AktivitéitTheaterschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet matFederico Fellini
Wikidata-logo-without-paddings.svg

D'Giulietta Anna Masina, gebuer den 22. Februar 1921 zu San Giorgio di Piano an der Provënz Bologna a gestuerwen den 23. Mäerz 1994 zu Roum, war eng italienesch Schauspillerin.

Hir gréisste Rollen hat si an de Filmer vun hirem Mann, dem Regisseur Federico Fellini, dee se 1943 bestuet hat: a La Strada, Le notti di Cabiria (woufir se zu Cannes de Präis fir déi bescht Schauspillerin krut), Giulietta degli spiriti oder a Ginger e Fred.

Wéi se um Enn manner Schauspillrolle proposéiert krut, huet si Texter fir Televisiounsprogrammer geschririwwen.

Filmographie (Auswiel)

  • 1951: Luci del varietà
  • 1952: Lo sceicco bianco
  • 1954: La strada
  • 1957: Le notti di Cabiria
  • 1959: Jons und Erdme
  • 1959: Das kunstseidene Mädchen
  • 1965: Giulietta degli spiriti
  • 1969: The Madwoman of Chaillot
  • 1985: Ginger e Fred
  • 1985: Perinbaba
Other Languages
azərbaycanca: Cülyetta Mazina
беларуская: Джульета Мазіна
български: Джулиета Мазина
čeština: Giulietta Masina
Esperanto: Giulietta Masina
français: Giulietta Masina
Bahasa Indonesia: Giulietta Masina
Latina: Iulia Masina
Nederlands: Giulietta Masina
नेपाल भाषा: मसिना
português: Giulietta Masina
Simple English: Giulietta Masina
slovenčina: Giulietta Masina
srpskohrvatski / српскохрватски: Giulietta Masina
українська: Джульєтта Мазіна
Tiếng Việt: Giulietta Masina