World Wildlife Fund

Worldwide Fund for Nature (dicekak WWF), diadegaké tanggal 1 September 1961 déning sawetara wong, antarané ahli biologi Sir Julian Huxley, Pangeran Bernhard saka Walanda, Max Nicholson lan naturalis lan pelukis Sir Peter Scott sing ndesain logo panda ireng-putih-é. WWF iku salah siji organisasi lingkungan gedhé dhéwé ing donya. Organisasi iki duwé 28 organisasi nasional lan kantor punjeré dumunung ing Gland, Swiss.

Sajeroning sajarahé, sawetara panyumbang gedhé dhéwé kalebu Chevron lan Exxon (punjul US$50.000 ing taun 1988), Philip Morris, Mobil, lan Morgan Guaranty Trust.

Tokoh WWF sing paling misuwur yakuwi YM Pangeran Philip. Philip iku Présidhèn pisanan WWF-Karajan Manunggal wiwit madegé ing taun 1961 nganti 1982, Présidhèn Internasional WWF (1981-1996), lan saiki President Emeritus.

Organisasi iki njurung Protokol Kyoto lan tetep sajeroning panemuné yèn pihak-pihak pamaréntah perlu nguwataké upaya nglawan pamanasan global.

Organisasi iki uga duwé tujuan:

  • nglindhungi angka aneka ragaman genetis, spésies lan ékosistem
  • njaga panggunaan sumber daya alam supaya bisa ditahan kanggo wektu sing suwé kanggo kauntungan kabèh kauripan ing Bumi
  • ngurangi polusi lan konsumsi sing ora migunani.

Présidhèn

  • 1962-1976: YM Pangeran Bernhard saka Walanda
  • 1976-1981: John H. Loudon
  • 1981-1996: YM Pangeran Philip
  • 1996-1999: Syed Babar Ali
  • 2000-2000: Ruud Lubbers
  • 2000-2001: Sara Morrison
  • 2001-kini: Emeka Anyaoku
  • pranala njaba

Pranala njaba

Other Languages
Alemannisch: WWF
беларуская (тарашкевіца)‎: Сусьветны фонд дзікай прыроды
Deutsch: WWF
Esperanto: WWF
suomi: WWF
français: WWF
furlan: WWF
magyar: WWF
Bahasa Indonesia: World Wide Fund for Nature
italiano: WWF
ភាសាខ្មែរ: WWF
Bahasa Melayu: Tabung Alam Sedunia
srpskohrvatski / српскохрватски: Svetska fondacija za prirodu
српски / srpski: Svetska fondacija za prirodu