William Henry Harrison

William Henry Harrison
William Henry Harrison

William Henry Harrison, 17731841


Masa jabatan
4 Maret 1841 – 4 April 1841
Wakil PresidenJohn Tyler (1841)
SadurungéMartin Van Buren
PenggantiJohn Tyler

Masa jabatan
4 Maret 1825 – 20 Mèi 1828
SadurungéEthan Allen Brown
PenggantiJacob Burnet

Lahir9 Fèbruari 1773
Charles City County, Colony of Virginia
MeninggalApril 4, 1841(1841-04-04) (umur 68)
Washington, D.C.
KebangsaanAmérika
Partai politikWhig
Suami/IstriAnna Symmes Harrison
AlmamaterUniversity of Pennsylvania
PekerjaanTentara
AgamaEpiskopal
Tanda tanganWilliam Henry Harrison's signature

William Henry Harrison (lair ing Charles City County, Colony of Virginia, 9 Fèbruari 1773 – pati ing Washington, D.C., 4 April 1841 ing yuswa 68 taun) ya iku pimpinan militèr Amérika, pulitikus, lan Présidhèn Amérika Sarékat yang kaping 9.[1] Henry dilantik nalika tanggal 4 Maret 1841 lan mati 31 dina sawisé dilantik.[2] William H. Harrison ya iku présidhèn Amérika Sarékat pisanan kang mati nalika isih njabat dadi présidhèn[2]. William H. Harrison lair tanggal 9 Fèbruari 1773 ana ing Charles City, Virginia, Henry ya iku putra saka salah siji Pemimpin Amérika Sarékat, Benjamin Harrison V[3] lan Elizabeth Basset[4]. Bapake Henry dadi salah sijiné wong kang mèlu nandatangani Deklarasi Kemerdekaan Amérika.[2] Putune uga dadi Présidhèn Amérika Sarékat kang kaping 23, ya iku Benjamin Harrison[4]. William Harrison wiwitane mèlu sinau ana ing babagan kadhokteran, nanging banjur mandeg nalika bapake mati.[4] Henry banjur dadi bala lan olèh tugas 7 taun.[4]Taun 1812 nalika Amérika perang lawan Inggris, nalika iku William Harrison duwé pangkat Brigadir Jenderal, lan ngalahake wadyabala gabungan Inggris lan Indian ing wewengkon kulon segara Amérika Sarékat.[4] Kemenangan iki langsung mandegake ancaman penyerbuan Inggris ing sabanjuré menyang wewengkon iku lan ndadèkaké jenenge misuwur.[4]

  • cathetan suku

Cathetan suku

  1. ^ Suhindriyo. 1999.Biografi Singkat Présidhèn-Présidhèn Amérika Sarékat.Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.32.
  2. ^ a b c www.whitehouse.gov
  3. ^ www.ipl.org
  4. ^ a b c d e f www.answers.com Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda


Other Languages
azərbaycanca: Uilyam Henri Harrison
Bikol Central: William Henry Harrison
беларуская (тарашкевіца)‎: Ўільям Генры Гарысан
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: William Henry Harrison
Bahasa Indonesia: William Henry Harrison
Lëtzebuergesch: William Henry Harrison
Lingua Franca Nova: William Henry Harrison
latviešu: Viljams Herisons
Bahasa Melayu: William Henry Harrison
Plattdüütsch: William Henry Harrison
norsk nynorsk: William Henry Harrison
Runa Simi: William Harrison
srpskohrvatski / српскохрватски: William Henry Harrison
Simple English: William Henry Harrison
slovenščina: William Henry Harrison
Tiếng Việt: William Henry Harrison
Bân-lâm-gú: William Henry Harrison