Township

Township iku sawijining tembung saka basa Inggris, sing ditrapaké kanggo ngrujuk sawetara jinising padunungan ing sawetara nagara.

Senadyan township iku kerepé digayutaké marang tlatah pakuthan, akèh pangajaban marang panrapan iki. Ing Australia, Kanada, Skotlandia lan Amérika Sarékat, istilah iki kerep ngrujuk marang padunungan cilik utawa ing ngendi para padunungé sumebar lan ora padhet kaya ing tlatah pakuthan.

Afrika Kidul

Delengen uga Township (Afrika Kidul)

Ing Afrika Kidul, nalika jaman apartheid, tembung township (utawa location), iku ing basa padinan tegesé proyèk padunungan kanggo Wong Non Putih (Wong Ireng, Wong Mawarna, lan Wong India). sing manggon cedhak utawa sajroning komunitasé Wong Putih. Soweto (SOuth-WEstern TOwnships "Township-Township Kidul Kulon") iku sawijining conto sing misuwur. Nanging tembung township uga ndarbèni teges presis ing ranah kukum lan ditrapaké ing status kadarbènan lemah, ora mung ing laladan Wong Non Putih.


Other Languages
English: Township
Bahasa Indonesia: Kota praja
italiano: Township
Plattdüütsch: Township
polski: Township
português: Municipalidade
ไทย: ตำบล
اردو: ٹاؤن شپ