Pratélaning nagara miturut Indhèks Pangembanging Manungsa

Peta donya mawa warna nuduhaké Indèks Pembangunan Manngsa (miturut data taun 2007 sing dipublikasèkaké tanggal 5 Oktober 2009)
     0.950 ke atas      0.900–0.949      0.850–0.899      0.800–0.849      0.750–0.799      0.700–0.749      0.650–0.699      0.600–0.649      0.550–0.599      0.500–0.549      0.450–0.499      0.400–0.449      0.350–0.399      di bawah 0.350      Data tidak tersedia

Ing ngisor iki arupa pratélan nagara miturut Indèks Pembangunan Manungsa sing kalebu sajeroning Laporan Pembangunan Manungsa Badan Program Pembangunan Perserikatan Bangsa-Bangsa sing dirilis tanggal 5 Oktober 2009. Indèks iki mitutrut data taun 2007.Nagara-nagara kapérang dadi patang kategori miturut IPM-é: dhuwur banget (kategori anyar sing ditambahaké ing laporan taun 2007), dhuwur, menengah lan cendhèk.Wiwit laporan taun 2007, kategori pembanguan manungsa sing dhuwur banget dirujuk minangka nagara maju, déné sisané diklompokaké minangka nagara tumuwuh.

Other Languages
oʻzbekcha/ўзбекча: Inson omilining taraqqiyoti indeksi