Préfèktur Shizuoka

Peta Prefektur Shizuoka
Prefektur Shizuoka
Prefektur
Kodhe ISO 3166JP-22
Munisipalitas42

Préfèktur Shizuoka (静岡県 Shizuoka-ken?) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Chūbu, Pulo Honshu [1][2]. Wewengkon prefektur punika madep ing Samodra Pasifik lan ndawa saking kilèn mangetan. Kutha krajanipun punika ing kutha Shizuoka. Prefektur punika rumiyinipun dipunpérang dados Provinsi Izu, Suruga, lan Totomi.

Géografi

Prefektur punika winatesan kaliyan Prefektur Kanagawa, Prefektur Yamanashi, Prefektur Nagano, lan Prefektur Aichi. Iklim ing Prefektur Shizuoka ndhèrèk pola iklim ing Samodra Pasifik ingkang anget. Ing dhataran andhap namung wonten sakedhik salju ingkang mandhap. Ing sisih lèr wonten Gunung Fuji lan Pagunungan Akaishi (Minami Alps) kanthi dhuwur rata-rata ing sanginggiling 3.000 m. Wonten ing sisih wétan kathah gunung geni, déné ing pérangan kilèn wonten dhataran inggil. Lèpèn Abe ngliwati bageéyan kidul Jalur Tektonik Itoigawa-Shizuoka ignkang kalebet salah satunggaling patahan paling aktif lan mbebayani ing Jepang.

  • Gunung: Gunung Hakone, Gunung Amagi, Gunung Fuji, Pagunungan Akaishi (Minami Alps) [3]
  • Dhataran inggil: Dhataran Inggil Makinohara, Dhataran Inggil Mikatahara, Dhataran Inggil watabara
  • Tanjung dan Ujung: Ujung Izu, Tanjung Irō, Tanjung Omaezaki
  • Lempongan: Lempongan Sagami, Lempongan Suruga
  • Tlaga: Tlaga Hamana, Tlaga Sanaru
  • Lèpèn: Lepen Kano, Lèpèn Fuji, Lèpèn Abe, Lèpèn Ōi, Lèpèn Kiku, Lèpèn Tenryū
Other Languages
azərbaycanca: Şizuoka prefekturası
български: Шидзуока
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Shizuoka-gâing
Cebuano: Shizuoka-ken
客家語/Hak-kâ-ngî: Shizuoka-yen
Bahasa Indonesia: Prefektur Shizuoka
íslenska: Shizuoka-umdæmi
日本語: 静岡県
한국어: 시즈오카현
Bahasa Melayu: Wilayah Shizuoka
پنجابی: ضلع شیزوکا
davvisámegiella: Shizuoka prefektuvra
srpskohrvatski / српскохрватски: Prefektura Shizuoka
Simple English: Shizuoka Prefecture
slovenščina: Prefektura Šizuoka
Kiswahili: Mkoa wa Shizuoka
Tiếng Việt: Shizuoka
吴语: 静冈县
中文: 靜岡縣
文言: 靜岡縣
Bân-lâm-gú: Sizuoka-koān
粵語: 靜岡縣