Préfèktur Chiba

Prefektur
Kodhe ISO 3166JP-12
Munisipalitas57

Préfèktur Chiba (千葉県 Chiba-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing laladan Tokyo-Yokohama, Pulo Honshu, Jepang [1]. Kutha krajanipun punika kutha Chiba. Prefektur Chiba jumeneng nalika tanggal 15 Juni 1873 kanthi gabungan antawisipun Prefektur Kisarazu lan Prefektur Inba. Penduduk Chiba punika salah satunggal ingkang paling sugih ing Jepang. PDB per kapita punika ¥3,1 juta (kirang langkung Rp 270 juta), paling ageng angka gangsal ing Jepang. Tokyo Disney Resort ingkang kapérang dados Disneyland Tokyo lan DisneySea Tokyo mapan wonten ing Urayasu celak kaliyan watesing sisih kilèn prefektur.

Other Languages
Afrikaans: Chiba-prefektuur
azərbaycanca: Çiba prefekturası
беларуская: Тыба (прэфектура)
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Chiba-gâing
Cebuano: Chiba-ken
čeština: Prefektura Čiba
Esperanto: Gubernio Ĉiba
客家語/Hak-kâ-ngî: Chiba-yen
Bahasa Indonesia: Prefektur Chiba
日本語: 千葉県
ភាសាខ្មែរ: ខេត្តឈីបា
한국어: 지바현
Latina: Chibaënsis
македонски: Чиба (префектура)
монгол: Чиба-кэн
Bahasa Melayu: Wilayah Chiba
Nederlands: Chiba (prefectuur)
پنجابی: ضلع چیبا
português: Chiba (prefeitura)
davvisámegiella: Chiba prefektuvra
srpskohrvatski / српскохрватски: Prefektura Chiba
Simple English: Chiba Prefecture
slovenčina: Čiba (prefektúra)
slovenščina: Prefektura Čiba
српски / srpski: Префектура Чиба
Basa Sunda: Préféktur Chiba
Kiswahili: Mkoa wa Chiba
Türkçe: Chiba ili
українська: Префектура Тіба
Tiếng Việt: Chiba
吴语: 千叶县
中文: 千葉縣
文言: 千葉縣
Bân-lâm-gú: Tiba-koān
粵語: 千葉縣