Mikhail Gorbachev

Mikhail Sergeyevich Gorbachev
Михаил Сергеевич Горбачёв
Михаил Горбачёв.jpg
Présidhèn Uni Sovyèt
Linggih
15 Maret 1990 – 25 Dhésèmber 1991
Kang ndhisikiPanjenenganipun piyambak (as Chairman of Supreme Soviet)
Kang nggantèniBoten wonten
Rerincèn dhiri
Lair (1931-03-02) 2 Maret 1931 (umur 87)
Stavropol, salajengipun Rusia SFSR, sapunika Federasi Rusia
PatiNew York
BangsaRusia
Parté pulitik

Parté Kuminis Uni Sovyèt (1950-1991)

Parté Sosial Dhémokrat Rusia (2001-2004)
SisihanRaisa Gorbachyova

Mikhail Sergeyevich GorbachyovNgenani wuni iki mirengaken  (basa Rusia: Михаи́л Серге́евич Горбачёв}}, Mihail Sergeevič Gorbačëv, IPA: [mʲɪxʌˈil sʲɪrˈgʲejɪvʲɪʨ gərbʌˈʨof], dipunlafalaken minangka: mi-kha-ILL ser-GE-ye-vich gor-bah-CHOFF) kanthi undangan Gorbachev; lair ing Stavropol, 2 Maret 1931; umur 87 taun) punika pulitikus Rusia. Panjenenganipun punika mantan pimpinan Uni Sovyèt, periode 1985 dumugi bibaripun taun 1991. Tanggal 11 Maret 1985, panjenenganipun dados Sekretaris Jendral Parté Kuminis Uni Sovyèt nalika nggantosaken Konstantin Chernenko*. Panjenenganpun nglampahaken éwahan ageng-agengan ing salebetipun sistem perekonomian lan pulitik. Akibatipun, Uni Sovyèt bibar. Panjenenganipun pikantuk Bebungah Nobel Bedhamèn nalika taun 1990. Panjenenganipun mundur minangka Présidhèn Uni Sovyèt tanggal 25 Dhésèmber 1991 nyusul kudeta déning golongan garis keras ing Moskow wulan Agustus 1991. Ing wekdal punika dumados patentangan dhumateng rencana ngéwahi wangun nagari. Upadosipun réformasi ingkang dipunsebat Perestroika kanggé mungkasi Perang Dingin kanthi boten sengaja ugi mungkasi Uni Sovyèt lan posisinipun ingkang dominan ing donya.

  • pranala njawi

Pranala njawi

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis


Sing mengku  sadurungé:
Konstantin Chernenko
Sekretaris Jendral Parté Kuminis Uni Sovyèt
1985-1991
Diganti déning:
Vladimir Ivashko
Sing mengku  sadurungé:
Andrei Gromyko
Présidhèn Uni Sovyèt (1990 - 1991)
1988-1991
Diganti déning:
Ivan Korotchenya
Sing mengku  sadurungé:
Corazon Aquino

1987
Diganti déning:
Endangered Bumi
Sing mengku  sadurungé:
Endangered Bumi

1989
Diganti déning:
George H. W. Bush




Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev



Other Languages
Alemannisch: Michail Gorbatschow
azərbaycanca: Mixail Qorbaçov
Bikol Central: Mikhail Gorbachev
беларуская (тарашкевіца)‎: Міхаіл Гарбачоў
български: Михаил Горбачов
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Mikhail Gorbachev
客家語/Hak-kâ-ngî: Mikhail Gorbachev
Bahasa Indonesia: Mikhail Gorbachev
Lingua Franca Nova: Mihail Gorbatxov
لۊری شومالی: میخائیل گوٙرباچوف
македонски: Михаил Горбачов
Bahasa Melayu: Mikhail Gorbachev
Nederlands: Michail Gorbatsjov
norsk nynorsk: Mikhail Gorbatsjov
português: Mikhail Gorbatchov
srpskohrvatski / српскохрватски: Mihail Gorbačov
Simple English: Mikhail Gorbachev
српски / srpski: Михаил Горбачов
татарча/tatarça: Михаил Горбачёв
oʻzbekcha/ўзбекча: Mixail Gorbachyov
Bân-lâm-gú: Mikhail Gorbachyov
粵語: 戈巴卓夫