Ծովառյուծներ

Ծովառյուծներ
Կալիֆորնիական ծովառյուծ (Zalophus californianus)
Գիտական դասակարգում
Թագավորություն Կենդանիներ
Տիպ Քորդավորներ
Դաս Կաթնասուններ
Կարգ Գիշատիչներ
Ենթակարգ Caniformia
Ընտանիք Otariidae
Ենթաընտանիք Ծովառյուծներ
Լատիներեն անվանում
Otariinae
Gray, 1825

Wikispecies-logo.svg
Դասակարգումը
Վիքիցեղերում

Commons-logo.svg
Պատկերներ
Վիքիպահեստում

655839



Ծովառյուծներ ( լատ.՝ Otariinae), Otariidae ( ռուս.՝ Ушастые тюлени) ընտանիքի ենթաընտանիք [1]։ Ապրում են 20 տարի։ Մարմինը բավականին ճկուն է։ Վիզը երկար է և ճկուն։ Ունեն լավ ձևավորված գլխուղեղ։ Աչքերը մեծ են և մի փոքր դուրս եկած։ Մարմնի երկարությունը 2 մետր է, մուգ գորշագույն, երբեմն՝ սև։ Արուները կարող են լինել 300 կգ։ Էգերն ավելի փոքր են. մարմինը կշռում է միջինում 90 կգ։

Բնակվում են Հարավային կիսագնդում։ Նրանց կարելի է հանդիպել Հարավային Ամերիկայի, Ավստրալիայի, Նոր Զելանդիայի ափերը ողողող ջրերում։ Միայն Կալիֆորնիական ծովառյուծն է տեղափոխվել դեպի հյուսիս մինչև սուբտրոպիկական գոտիներ։ Բոլոր տեսակները բնակվում են ծովերի և օվկիանոսների բաց ափերում, ընդ որում հանդիպում են ինչպես քարքարոտ, այնպես էլ ավազոտ ափերին։

Տեսակներ

Other Languages
العربية: أسد البحر
azərbaycanca: Dəniz şirləri
български: Морски лъвове
brezhoneg: Morleon
bosanski: Morski lav
català: Lleó marí
English: Sea lion
Esperanto: Marleono
español: Otariinae
euskara: Itsas lehoi
français: Otariinae
Gaeilge: Rón mór
עברית: אריות ים
hrvatski: Morski lavovi
interlingua: Otariinae
Bahasa Indonesia: Singa laut
Ido: Otario
italiano: Otariinae
日本語: アシカ
ქართული: ზღვის ლომი
lietuvių: Jūrų liūtai
latviešu: Jūras lauva
မြန်မာဘာသာ: ပင်လယ်ဖျံ
Nāhuatl: Amiztli
Nederlands: Zeeleeuwen
norsk nynorsk: Sjøløver
português: Leão-marinho
русский: Морские львы
srpskohrvatski / српскохрватски: Morski lav
Simple English: Sea lion
slovenščina: Morski levi
српски / srpski: Морски лав
Tagalog: Leon-dagat
українська: Морські леви
Tiếng Việt: Sư tử biển
吴语: 海狮
中文: 海獅
Bân-lâm-gú: Hái-sai
粵語: 海獅