קולובוס מלכותי

קריאת טבלת מיוןקולובוס מלכותי
King colobus monkeys.jpg
מצב שימור
נכחד נכחד בטבע סכנת הכחדה חמורה סכנת הכחדה פגיע קרוב לסיכון ללא חששמצב שימור: פגיע
פגיע (VU) [1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: פרימטים
תת־סדרה: בעלי אף יבש
משפחה: קופים בעלי זנב
תת־משפחה: קולובים
סוג: קולובוס
מין: קולובוס מלכותי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Colobus polykomos
תחום תפוצה
King Colobus area.png
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קולובוס מלכותי ( שם מדעי: Colobus polykomos) הוא מין של קוף מהמשפחה קופים בעלי זנב, החי ביערות הגשם של מערב אפריקה.

אורכו של הקולובוס 670 מ"מ ואורך הזנב 630-900 מ"מ ומשקלו עד 10 ק"ג. קופים אלה בעלי פרווה שחורה לבנה ורעמת הראש שלהם כסופה ומגודלת ומשווה להם מראה מלכותי. הם אוכלי צמחים המחפשים עלים פרחים, ירקות ופירות ולועסים אותם בפיהם הגדול.

קופים אלה חיים בין העצים בחבורות של 1-3 זכרים ו3-4 נקבות פלוס צאצאיהם. הם קולניים וטריטוריאליים ויזהירו יריבים שלא לחדור לשטחם. את מזונם לעומת זאת הם יעדיפו לאכול על הקרקע כל עוד אין סכנה עליה. אם הם לא נזהרים הם עלולים להיטרף על ידי נמרים, נחשים, עופות דורסים או שימפנזים.

קופים אלה מצויים בסכנת הכחדה בטבע.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קולובוס מלכותי ב וויקישיתוף
Other Languages