מקוק זנב-חזיר דרומי

קריאת טבלת מיוןמקוק זנב-חזיר דרומי
Cercopithecidae - Macaca nemastrina.jpg
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששמצב שימור: פגיע
פגיע (VU)[1]
מיון מדעי
ממלכה:בעלי חיים
מערכה:מיתרניים
על־מחלקה:בעלי ארבע רגליים
מחלקה:יונקים
סדרה:פרימטים
תת־סדרה:בעלי אף יבש
משפחה:קופים בעלי זנב
תת־משפחה:גנונים
סוג:מקוק
מין:מקוק זנב-חזיר דרומי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Macaca nemestrina
ליניאוס, 1766
תחום תפוצה
Southern Pig-tailed Macaque area.png
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מקוק זנב-חזיר דרומי (שם מדעי: Macaca nemestrina; על פי האקדמיה ללשון: מָקוֹק זְנַב חֲזִיר) הוא מין של קוף מקוק ממשפחת קופים בעלי זנב המצוי בדרום מזרח אסיה במדינות תאילנד, מלזיה, ובאינדונזיה בכמה איים כמו סומטרה ובורניאו. הם קרובים לקוף מקוק זנב-חזיר צפוני (Macaca leonina) ובעבר נחשבו כתת-מין שלו.

אורכו של מקוק זה 43-77 ס"מ ומשקלו 5-15 ק"ג. הוא בעל פרווה אפורה-זהובה עם פנים גדולות וורודות, כפות ורודות וזנב מפותל וקצר בצבע ורוד שנתן לו דימוי של זנב-חזיר. הזכרים גדולים יותר מהנקבות.

המקוקים חיים ביערות של דרום מזרח אסיה בקבוצות משפחתיות קטנות. הם מחפשים מגוון מזונות הכוללים צמחייה, פירות ובעלי חיים קטנים.

בניגוד לפרימטים אחרים, מקוקים אלה אוהבים להתרחץ במים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקוק זנב-חזיר דרומי בוויקישיתוף
Other Languages