Dana International

Dana International
Dana International 2008 Eurovision.jpg
Bizitza
Izen osoa ירון כהן
Jaiotza Tel Aviv1972ko otsailaren 2a (45 urte)
Herrialdea   Israel
Talde etnikoa judua
Hezkuntza
Hizkuntzak hebreera
ingelesa
arabiera
gaztelania
italiera
errusiera
frantsesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta kantugilea
Genero artistikoa popa
Ahots mota kontraltoa
Diskoetxea Hed Arzi Music
IMDb nm0969363
http://www.danainternational.co.il/

Sharon Cohen ( hebreeraz: שרון כהן‎) ( Tel Aviv, Israel, 1972ko otsailaren 2a), Dana International izen artistikoaz ezaguna, pop abeslari transexual israeldarra da. Gizonezko jaio zen Yemengo judutar jatorriko familia batean, bere jaiotza izena Yaron Cohen zelarik.

1998an " Diva" abestiarekin Eurovision Abesti Lehiaketa irabazteagatik ospetsu bihurtu zen. Gaur egun munduko artista transexualik ezagunenetako bat da. 1992an sartu zen musikaren munduan eta harrezkero zortzi disko eta hiru bilduma kaleratu ditu.

Diskografia

  • 1993 Danna International (Offer Nissim Presents), IMP Dance
  • 1994 Umpatampa, IMP Dance
  • 1995 E.P.Tampa (Offer Nissim Featuring), IMP Dance
  • 1996 Maganuna (Crazy), Helicon/Big Foot
  • 1998 Diva - The Hits, IMP Dance
  • 1998 Dana International The Album, Helicon/Big Foot/PolyGram
  • 1999 Free, (Europako edizioa), CNR Music
  • 2000 Free, (Israelgo edizioa), NMC
  • 2000 Free, (Japoniako edizioa), NXCA
  • 2001 Yoter Ve Yoter (More and more), NMC
  • 2002 HaHalom HaEfshari (The possible dream), IMP Dance
  • 2003 The CDs collection, IMP Dance
  • 2007 Hakol Ze Letova (It's all for the best), Hed Arzi Ltd.
Other Languages
azərbaycanca: Dana International
Bahasa Indonesia: Dana International
Nederlands: Dana International
norsk nynorsk: Dana International
português: Dana International
Simple English: Dana International
slovenščina: Dana International
српски / srpski: Дана Интернашонал
українська: Дана Інтернешнел
Tiếng Việt: Dana International
中文: 达娜国际