Tom Jones

Tom Jones
Tom Jones Hampton Court Palace 2007.jpg
Tom Jones i 2007 ved Hampton Court Palace.
Information
FødtThomas Jones Woodward
7. juni 1940 (77 år)
Treforest, Pontypridd, Glamorgan, Wales
PontypriddRediger på Wikidata
BeskæftigelseSanger
Aktive år1963–i dag
PladeselskabColumbia, Decca, Epic, Jive, Island, V2, S-Curve
Eksterne henvisninger
tomjones.com
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Tom Jones (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Tom Jones)

Sir Tom Jones, egentlig Thomas John Woodward (født 7. juni 1940 i Pontypridd, Wales) er en britisk sanger.

Jones startede sin karriere som sanger i starten af 1960'erne i bandet Tommy Scott & The Senators. Han blev senere opdaget af sangeren Gordon Mills der hurtigt indledte et samarbejde som manneger for Tom. Den første single “Chills and fever” blev ikke noget stort hit, men i starten af 1965 blev singlen “Its not unusual” udgivet, og så var vejen for Toms store karriere begyndt. siden fulgte hit på hit. Han har prøvet kræfter med mange stilarter, country, rock, pop, disco, og har altid været meget populær. Efter lanceringen af albummet Reload i 1999 lykkedes det Tom at nå en helt ny generation, idet albummet blev indspillet sammen med tidens mest eftertragtede yngre kunstnere. Han opbyggede i de yngre år en stærk seksuel udstråling. Med årene har han dog fjernet sig mere og mere fra netop det image.

Han slog igennem i 1965 med sangen "It's Not Unusual". Siden fulgte hits som "Thunderball", (titelsang til Bondfilmen med samme navn), "What's New, Pussycat" (titelsang til Woody Allen-filmen med samme navn), "Green, Green Grass of Home", "Delilah", "She's A Lady", "Kiss" og "Sex Bomb".

Tom Jones er still going strong og kan ofte opleves på The Voice UK. Stemmen har ændret sig, men han har stadig en meget stærk og let genkendelig vokal.

I 2006 blev Tom Jones adlet som Sir Tom Jones af dronning Elisabeth II

Han har gennem hele sin karriere haft dramatiske sange som sit varemærke og er sammen med Elvis Presley den oftest imiterede sanger.

Diskografi i udvalg

  • Along came Jones (1963)
  • A-Tom-ic (1965)
  • From the heart (1966)
  • Green, Green Grass of Home (1966)
  • Live at The Talk of The Town (1967)
  • 13 smash hits (1967)
  • Delilah (1968)
  • Help yourself (1968)
  • What's New, Pussycat (1965)
  • This Is Tom Jones (1969)
  • Tom Jones live in Las Vegas (1969)
  • I (Who Have Nothing) (1970)
  • Sings She's A Lady (1971)
  • Live at Caesars Palace (1971)
  • Close up (1972)
  • The body and soul of (1973)
  • Greatest hits ( (1973)
  • Somethin bout you baby i like (1974)
  • Memories Don't Leave Like People Do (1975)
  • Say You'll Stay Until Tomorrow (1977)
  • What a night (1979)
  • Do You take this man (1979)
  • Rescue me (1979)
  • Darlin (1981)
  • Tom Jones Country (1982)
  • Don't Let Our Dreams Die Young (1983)
  • Love is on the Radio (1984)
  • At This Moment (1989)
  • Tender loving care (1985)
  • Carrying A Torch (1991)
  • The Lead And How To Swing It (1994)
  • Reload (1999)
  • Mr. Jones (2002)
  • Tom Jones & Jools Holland (2004)
  • 24 Hours (2008)
  • Praise & Blame (2010)
  • Spirit in the room (2012)

- Long lost suitcase (2015) {

Andre sprog
العربية: توم جونز
مصرى: توم جونز
azərbaycanca: Tom Cons
български: Том Джоунс
català: Tom Jones
čeština: Tom Jones
Cymraeg: Tom Jones
Deutsch: Tom Jones
Ελληνικά: Τομ Τζόουνς
Esperanto: Tom Jones
eesti: Tom Jones
euskara: Tom Jones
فارسی: تام جونز
suomi: Tom Jones
עברית: טום ג'ונס
hrvatski: Tom Jones
Bahasa Indonesia: Tom Jones (penyanyi)
lietuvių: Tom Jones
مازِرونی: تام جونز
Nederlands: Tom Jones (zanger)
norsk: Tom Jones
português: Tom Jones
Simple English: Tom Jones (singer)
slovenčina: Tom Jones
shqip: Tom Jones
српски / srpski: Том Џоунс (певач)
svenska: Tom Jones
Tagalog: Tom Jones
українська: Том Джонс
Tiếng Việt: Tom Jones (ca sĩ)
中文: 湯·鍾士