Metallica

Metallica
Metallica wordmark.svg
Metallica live in London, 2008. Vo links noch rechts: da Kirk Hammett, da Lars Ulrich, da James Hetfield und da Robert Trujillo
Metallica live in London, 2008. Vo links noch rechts: da Kirk Hammett, da Lars Ulrich, da James Hetfield und da Robert Trujillo
Oigmoans
HerkunftUSAUSA USA
RichtungThrash Metal, Heavy Metal
Grindung28. Oktober 1981
Hoamseitnwww.metallica.com
Grindungsmitglieda
Gsangl, Rhythmusgitar
James Hetfield
Lars Ulrich
Aktuelle Bsetzung
Gsangl, Rhythmusgitar
James Hetfield
Leadgitar
Kirk Hammett (seit 1983)
Robert Trujillo (seit 2003)
Schlogzeig
Lars Ulrich
Ehemolige Mitglieda
E-Boss
Ron McGovney (1981–1982)
E-Boss
Cliff Burton (1982–1986)
E-Boss
Jason Newsted (1986–2001)
Leadgitar
Lloyd Grant (1981–1982)
Leadgitar
Dave Mustaine (1982–1983)
Rhythmusgitar
Jeff Warner (1981–1982)

Metallica is a US-amerikanische Metal-Band, de 1981 in Los Angeles gründet worn is. Metallica ghört seid da 1986a Joar zu de international eafoigreichstn Rockgruppn übahaupt.Im November 2016 homs as neie Oibum Hardwired... to Self-Destruct aussabrocht.

  • diskografie

Diskografie

  • 1983: Kill 'em All
  • 1984: Ride the Lightning
  • 1986: Master of Puppets
  • 1988: ...And Justice for All
  • 1991: Metallica (as schwoaze Oibum)
  • 1995: Load
  • 1996: Re-Load
  • 1998: Garage Inc.
  • 1999: S&M
  • 2003: St. Anger
  • 2008: Death Magnetic
  • 2016: Hardwired... to Self-Destruct
Other Languages
Afrikaans: Metallica
Akan: Metallica
Alemannisch: Metallica
aragonés: Metallica
Ænglisc: Metallica
العربية: ميتاليكا
asturianu: Metallica
azərbaycanca: Metallica
беларуская: Metallica
беларуская (тарашкевіца)‎: Metallica
български: Металика
বাংলা: মেটালিকা
brezhoneg: Metallica
bosanski: Metallica
català: Metallica
Cebuano: Metallica
کوردی: مێتالیکا
čeština: Metallica
Cymraeg: Metallica
dansk: Metallica
Deutsch: Metallica
Zazaki: Metallica
ދިވެހިބަސް: މެޓަލިކާ
Ελληνικά: Metallica
emiliàn e rumagnòl: Metallica
English: Metallica
Esperanto: Metallica
español: Metallica
eesti: Metallica
euskara: Metallica
فارسی: متالیکا
suomi: Metallica
føroyskt: Metallica
français: Metallica
Gaeilge: Metallica
galego: Metallica
עברית: מטאליקה
हिन्दी: मेटालिका
hrvatski: Metallica
hornjoserbsce: Metallica
magyar: Metallica
հայերեն: Metallica
Bahasa Indonesia: Metallica
íslenska: Metallica
italiano: Metallica
日本語: メタリカ
ქართული: მეტალიკა
Taqbaylit: Metallica
қазақша: Metallica
한국어: 메탈리카
kurdî: Metallica
Latina: Metallica
Ladino: Metallica
Lëtzebuergesch: Metallica
лезги: Metallica
Limburgs: Metallica
lumbaart: Metallica
lietuvių: Metallica
latviešu: Metallica
मैथिली: मेटालिका
Malagasy: Metallica
македонски: Metallica
монгол: Металлика
Bahasa Melayu: Metallica
မြန်မာဘာသာ: မက်တယ်လ်လစ်ကာ
Nāhuatl: Metallica
Plattdüütsch: Metallica
नेपाली: मेटालिका
नेपाल भाषा: मेटालिका
Nederlands: Metallica
norsk nynorsk: Metallica
norsk: Metallica
occitan: Metallica
polski: Metallica
پنجابی: مٹالیکا
português: Metallica
Runa Simi: Metallica
română: Metallica
русский: Metallica
sicilianu: Metàllica
Scots: Metallica
srpskohrvatski / српскохрватски: Metallica
Simple English: Metallica
slovenčina: Metallica
slovenščina: Metallica
shqip: Metallica
српски / srpski: Металика
svenska: Metallica
ślůnski: Metallica
Tagalog: Metallica
Türkçe: Metallica
татарча/tatarça: Metallica
українська: Metallica
oʻzbekcha/ўзбекча: Metallica
vèneto: Metallica
vepsän kel’: Metallica
Tiếng Việt: Metallica
West-Vlams: Metallica
მარგალური: Metallica
中文: 金属乐队
粵語: 金屬樂隊