Madonna

Madonna
Madonna en 2012.
Madonna en 2012.
Información personal
NombreLouise Veronica Ciccone
Embotada
Naixió16 d'agosto de 1958 Flag of the United States.svg Bay City (Michigan, Estatos Unitos)
Murió
Información musical
Orichenitalia
EstiloPop, Dance Rock
Ocupancia
InstrumentosVoz, piano, Guitarra electrica
Tiempo1977-present
DiscograficasSire, Maverick, Warner Bros., Interscope
Relacionato con
Pachina webwww.Madonna.com

Madonna (nombre artistico de Louise Veronica Ciccone louville), naixita de Bay City (Michigan) o 16 d'agosto de 1958, ye una cantaire, compositora, musico y actriz de nacionalidat estatounitense, activa en o mundo d'a musica dende l'anyo 1977 y con quantos premios recibitos mientres a suya carrera artistica.

Bells d'as cantas más conoixitas son Like a Prayer, Like a Virgin (1984), Into the Groove (1985), Papa Don't Preach (1986), Vogue (1990), Frozen (1998), Hung up (canta)|Hung up[[ (2004) y Sorry (2006).

Discografia

  • Madonna (1983).
  • Like a Virgin (1984).
  • True Blue (1986).
  • Like a Prayer (1989).
  • Erotica (1992).
  • Bedtime Stories (1994).
  • Ray of Light (1998).
  • Music (2000).
  • American Life (2003).
  • Confessions on a Dance Floor (2005).
  • Hard Candy (2008).
  • MDNA (2012).
Other Languages
Afrikaans: Madonna
مصرى: مادونا
asturianu: Madonna
azərbaycanca: Madonna
تۆرکجه: مدونا
беларуская: Мадонна (спявачка)
беларуская (тарашкевіца)‎: Мадонна (сьпявачка)
български: Мадона (певица)
বাংলা: ম্যাডোনা
bosanski: Madonna
català: Madonna
Chavacano de Zamboanga: Madonna (artista)
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Madonna
corsu: Madonna
čeština: Madonna
Zazaki: Madonna
dolnoserbski: Madonna
Ελληνικά: Μαντόνα
emiliàn e rumagnòl: Madonna (cantànta)
Esperanto: Madonna
español: Madonna
euskara: Madonna
فارسی: مدونا
suomi: Madonna
føroyskt: Madonna
français: Madonna
Frysk: Madonna
Gaeilge: Madonna
贛語: 瑪當娜
galego: Madonna
गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni: Madonna
עברית: מדונה
hrvatski: Madonna
hornjoserbsce: Madonna
հայերեն: Մադոննա
Bahasa Indonesia: Madonna
Interlingue: Madonna
íslenska: Madonna
Basa Jawa: Madonna
Taqbaylit: Madonna
한국어: 마돈나
Перем Коми: Мадонна (сьылісь)
Lëtzebuergesch: Madonna (Sängerin)
lietuvių: Madonna
Malagasy: Madonna
олык марий: Мадонна (мурызо)
македонски: Мадона (пејачка)
മലയാളം: മഡോണ (ഗായിക)
मराठी: मॅडोना
кырык мары: Мадонна (мырызы)
Bahasa Melayu: Madonna
Nāhuatl: Madonna
Nedersaksies: Madonna (zangeres)
Nederlands: Madonna (zangeres)
norsk nynorsk: Artisten Madonna
occitan: Madonna
português: Madonna
română: Madonna
sardu: Madonna
Scots: Madonna
srpskohrvatski / српскохрватски: Madonna
Simple English: Madonna (entertainer)
slovenčina: Madonna
slovenščina: Madonna
shqip: Madonna
српски / srpski: Мадона
Seeltersk: Madonna
தமிழ்: மடோனா
Tagalog: Madonna
Türkçe: Madonna
українська: Мадонна (співачка)
اردو: میڈونا
oʻzbekcha/ўзбекча: Madonna (artist)
Tiếng Việt: Madonna (ca sĩ)
Winaray: Madonna
მარგალური: მადონა
ייִדיש: מאדאנא
Yorùbá: Madonna
中文: 麥當娜
Bân-lâm-gú: Madonna
粵語: 麥當娜